voluntari internacional

      No hay comentarios en voluntari internacional

Com fer el  voluntariado internacional

Ser voluntari fora dels teus fronteres natals, és considera un acte valent i molt reconegut. Les persones que dediquen part de la seva vida per ajudar a altres a millorar la seva en altres latituds es coneixen com a voluntari internacional.
Aquesta activitat requereix de diversos elements que no tota persona, lamentablement, posseeix. Partim dels valors, que és una qualitat innata que posseeixen les persones. La solidaritat, és el principal valor que ha de tenir una persona que es dediqui a ser voluntari. Una altra qualitat és la de voler ajudar, ensenyar, tenir cura, protegir als altres sense rebre cap recompensa.
Però la recompensa, tot i no ser monetària, hi ha una reciprocitat, que es compon de: felicitat, pau, amor, tranquil·litat i molta satisfacció. Aquesta recompensa supera qualsevol monetària o material que hi hagi ene l món, ja que el cos i la ment es nodreix de manera que tindràs un cos sa.
El voluntari internacional ha d’actuar sota els bons costums, no deixar-se influenciar per mals camins i actuar sota els estrictes estàndards, normes i regles que té el lloc a on va a servir. Si vols formar part d’aquest bell equip, et recomano busquis a la web a Cooperating Volunteers, una organització internacional sikh fins de lucre, encarregada d’ajudar-te a tu com a voluntari, al fet que puguis arribar amb la teva missió de vides a altres latituds.
Com es trasllada un voluntari internacional d’un lloc a un altre
El primer que has de tenir en compte és que aquest tipus de viatges no és turístic, és a dir, no caminaràs fent fotos a tort ia dret, no estaràs en bars nocturns, no et hospedaras en hotels de diverses estrelles. Aquest tipus de viatge és netament social, humanitari i solidari. En aquestes comunitats les mancances són molt forts, escassetat d’aigua, d’aliments i comoditats que de segur aquestes acostumat a tenir a casa o quan viatges.
En aquests terrenys el que s’estila és conviure amb ells i com ells, és clar, amb certs graus d’acoblament. Les organitzacions internacionals serioses, segures i fiables, ofereixen un servei integral al voluntari internacional, compost per: assessories, seguretat, allotjament, alimentació completa, certes comoditats, entre altres opcions.
Cooperating Volunteers, és una organització que ofereix aquestes condicions i més. El seu lema de canviar al món amb accions petites a recorregut al món i és actualment identificada com la més seriosa i responsable, capaç de portar a qualsevol persona apta per a la col·laboració en qualsevol dels seus projectes solidaris.
El mètode és simple, has de situar que projecte t’interessaria col·laborar, utilitzar els estalvis i costejar tot el viatge que pot anar des de dues setmanes fins a 6 mese s i més. Tot depèn de tu i de les teves ganes d’ajudar.
Què es necessita per ser voluntari internacional?
El primer que has de tenir és ganes, voluntat i carisma. Comptar amb un suport monetari propi que et cost el viatge, ubicar Cooperating Volunteers, la millor organització internacional que t’ajudés a arribar al teu destí i tornar d’ell, sa i estalvi.
Un voluntari internacional no ha de tenir por, ha d’estar ben informat de tot el que succeeix amb la seva comunitat destí, ha d’estar ben enfocat a la meta a aconseguir i que sempre comptés amb el suport de l’organització.
Les metes i objectius varien, depenent de la comunitat a visitar. La meva recomanació és que les tinguis molt clares, pots improvisar en tècniques i mètodes d’ajuda solidària però amb la intenció d’aconseguir la finalitat última.
Cada comunitat té per a tu una experiència diferent, tot i poder estar en el mateix continent, les seves arrels, costums i mètodes no s’assemblen.

2.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *